marți, 1 decembrie 2009

Mancare chinezeasca cu taitei de orez







Ingrediente:
1 punga taitei de orez
1 piept de pui
ulei de masline
1 ceapa
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
1 morcov mic galben
1 morcov mic portocaliu
1 borcanas mini-ciuperci
30 gr alune prajite
1/2 sticluta de sos de soia
2 linguri amidon/faina
praf de chilli

Se pun taiteii de orez in apa rece la inmuiat. Se taie fasii pieptul de pui si se prajeste in ulei de masline. Ceapa, ardeii si morcovii se taie betigase, ciupercile felii si se pun in tigaie. Se adauga sosul de soia si se prajesc la foc iute. Se adauga alunele, praful de chilli, apoi se presara faina, se amesteca bine si se toarna in tigaie si o cescuta de apa. La final se adauga taiteii.
La servire se mai adauga sos de soia dua preferinta. Super bun !

6 comentarii:

  1. Ce culori! :) Arata super, si imi place ca legumele au ramas crocante.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Super arata si mancarica asta! M-ai omorat tu cu chinezismele astea... bune rau!
    Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Buna Ala si felicitari pentru "chinezismele" tale. Eu ador mancarea chinezeasca. Multumesc de vizite, de comentarii si iti doresc un decembrie cat mai aproape de sufletul tau! Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  4. chiar ca arata super! :) eu am adaugat la reteta si un mix de condimente Chow Mein pentru noodles stir fry si a iesit demential :)
    http://www.asianhomegourmet-online.ro/retete-chinezesti-chow-mein-spice-paste-349.html

    RăspundeţiȘtergere