Dupa o reteta din cartea "Traditional Czech Cuisine"
Aluat: 500 gr faina 100 gr unt 80 gr zahar 40 gr drojdie putina sare 2 oua 250 ml lapte Topping: 50 gr mac 2-3 linguri zahar 1 zahar vanilat prune
Se amesteca faina cu sarea, untul topit, zaharul, drojdia dizolvata in putin lapte si ouale. Framantati adaugand putin cate putin laptele. Se lasa aluatul la dospit o ora, apoi se intinde in tava unsa cu unt. Se acopera cu prune taiate jumatati si se presara deasupra macul amestecat cu zahar. Se coace aproximativ 30-40 de minute.
Daca aveti o tava mai mica, injumatatiti ingredientele. Mie mi-a crescut destul de mult aluatul. Vad ca in reteta originala este mai subtirel.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Ce pufos e blatul, cred ca e o prajitura tare buna, o combinatie interesanta si ispititoare ;)
RăspundețiȘtergereHi Ala,
RăspundețiȘtergerefoarte feinä Combinatie. Am fäcut-o si eu si a iesit minunat.
Salutäri Jacob
ce combinatie trasnet!
RăspundețiȘtergereVa multumesc !
RăspundețiȘtergere