vineri, 2 octombrie 2009

Prajitura cu mac si prune





Dupa o reteta din cartea "Traditional Czech Cuisine"

Aluat:
500 gr faina
100 gr unt
80 gr zahar
40 gr drojdie
putina sare
2 oua
250 ml lapte
Topping:
50 gr mac
2-3 linguri zahar
1 zahar vanilat
prune

Se amesteca faina cu sarea, untul topit, zaharul, drojdia dizolvata in putin lapte si ouale. Framantati adaugand putin cate putin laptele. Se lasa aluatul la dospit o ora, apoi se intinde in tava unsa cu unt. Se acopera cu prune taiate jumatati si se presara deasupra macul amestecat cu zahar. Se coace aproximativ 30-40 de minute.

Daca aveti o tava mai mica, injumatatiti ingredientele. Mie mi-a crescut destul de mult aluatul. Vad ca in reteta originala este mai subtirel.

4 comentarii:

  1. Ce pufos e blatul, cred ca e o prajitura tare buna, o combinatie interesanta si ispititoare ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi Ala,

    foarte feinä Combinatie. Am fäcut-o si eu si a iesit minunat.


    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere