marți, 17 februarie 2009
Lasagna cu ciuperci
Ingrediente:
12 foi lasagna
300 ml lapte
50.gr unt
2 linguri faina
1 ceapa
2 cutii ciuperci feliate
2 cuburi smantana si patrunjel
150 gr cascaval ras
patrunjel
sare, piper, boia
Se face un sos alb din unt topit, amestecat cu faina si lapte. Se adauga cuburile concentrate de smantana si patrunjel. Ceapa se toaca marunt si se prajeste in putin ulei de masline. Se adauga ciupercile si patrunjelul. Se condimenteaza. Intr-o forma de chec se aseaza pe fund doua foi de lasagna, se ung cu sosul alb, se pune un strat de ciuperci si apoi cascaval ras. Se procedeaza la fel cu celelalte straturi. Peste ultimele foi se pune doar sos alb si cascaval. Se pune tava in cuptorul incalzit, pentru circa 20-25 minute la 180C.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Imaginile sunt "delicioase" si pun pariu ca si gustul e la fel. Am o intrebare, inainte de a ma apuca de lucru: ce sunt cuburile de smantana si ce gramaj au?
RăspundețiȘtergereMultumesc,
Alina
Multumesc Alina ! "Cuburile" sunt niste condimente de la Knorr. Sunt ambalate intr-o cutiuta verde ce contine cred 6 cuburi. Exista cu gust de smantana si patrunjel, cu ciuperci, cu gust de pui, de afumatura ... etc.
RăspundețiȘtergereUps!!imi ploua in gura!!! o sa fac si eu...de obicei eu faceam lasagne cu sos ragu...si besamel.Ti-a iesit super!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Tasha !
RăspundețiȘtergereala,spune-mi te rog daca foile de lasagne se fierb inainte sau nu.multumesc.ai un blog minunat.
RăspundețiȘtergereEster, mii de scuze pentru raspunsul intarziat :(
RăspundețiȘtergereEu de obicei nu fierb foile. Multumesc frumos pentru aprecieri.