Ingrediente: 50 gr drojdie proaspata 30 gr miere 625 ml apa calduta 1 kg faina alba 30 gr sare
Se dizolva drojdia si mierea in jumatate din cantitatea de apa. Se amesteca faina cu sarea, se face o groapa mica in mijloc si se toarna amestecul de drojdie si miere. Se amesteca si se toarna si restul de apa. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se framanta din nou, se imparte in doua si se formeaza doua painici. Se aseaza in tava pe hartie de copt, se cresteaza si se pudreaza cu putina faina si gris. Se coace pana se rumeneste frumos. Va puteti da seama ca este facuta daca lovind usor fundul suna a gol. Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa, se acopera cu un prosop si se lasa pana cand se raceste. Eu am tinut-o in punga si s-a pastrat foarte bine.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Tiene muy buen aspecto este pan, en el norte de España, donde yo vivo,el pan es muy bueno.
RăspundețiȘtergeresaludos
Gracias !
RăspundețiȘtergere