Blat: 6 oua 6 linguri de zahar 5 linguri faina 1 lingura cacao 1 esenta de rom Crema: 600 ml frisca lichida 100 gr ciocolata amaruie 100 gr ciocolata cu crema de rom 100 gr ciocolata cu crema de lichior de visine 4 linguri pesmet fin
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga faina, cacaoa, se imparte in trei si se coc trei blaturi in forma rotunda. Pentru crema, se pun pe foc cate 200 ml frisca lichida in trei vase si se adauga in fiecare cate un tip de ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca bine pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se pune la frigider pentru o ora. Se mixeaza apoi cremele pana se intaresc. In cele cu ciocolata cu crema am adaugat cate 2 linguri de pesmet fin pentru ca nu s-au intarit destul de bine si au iesit chiar foarte bune la gust, tortul nu a fost gretos de la atata ciocolata. Puteti renunta la pesmet, dar atunci mariti cantitatea de ciocolata. Se insiropeaza blaturile cu esenta de rom diluata cu apa si se aseaza cremele, lasand crema cu ciocolata amaruie deasupra.
Minunat!!!Fetita ma roaga sa-l fac sambata! Te rog spune-mi ce folosesti ca frisca lichida? Smantana sau frisca lichida care se vinde in comert?Chiar as vrea sa-l fac si sper sa-mi iasa la bun si aratos ca al tau! Multumesc!
Monica, eu folosesc frisca lichida Hulala. Ma bucur ca vrei sa-l incerci :) Daca va place mai ciocolatos, atunci sa folosesti mai multa cioco cu crema si sa renunti la pesmet. Sa ai spor si sa ma anunti cum ti-a iesit ;)
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Mmmmm....n-am mai intrat de multisor pe aici, ce de bunatati ai facut, felcitari !! Pozele sunt minunate. Te pup !!!
RăspundețiȘtergereAla, arata foarte gustos! Mi-ai cam facut pofta :)
RăspundețiȘtergereVaaaaai, Ala, ce imi faci cu minunatia asta de tort!...si eu am de gand sa fac unul in week-end...i-am promis Liei..:)
RăspundețiȘtergereMinunat!!!Fetita ma roaga sa-l fac sambata!
RăspundețiȘtergereTe rog spune-mi ce folosesti ca frisca lichida?
Smantana sau frisca lichida care se vinde in comert?Chiar as vrea sa-l fac si sper sa-mi iasa la bun si aratos ca al tau!
Multumesc!
Scuze,chiar n-am vrut sa semnez anonim.
RăspundețiȘtergereMonica
Fetelor, va multumesc ! Chiar a fost tare bun :)
RăspundețiȘtergereMonica, eu folosesc frisca lichida Hulala. Ma bucur ca vrei sa-l incerci :) Daca va place mai ciocolatos, atunci sa folosesti mai multa cioco cu crema si sa renunti la pesmet. Sa ai spor si sa ma anunti cum ti-a iesit ;)
RăspundețiȘtergeretortul asta trebuie sa-l mananc si eu, neaparat. ciocolata e preferata mea :)
RăspundețiȘtergereLucian, a fost excelent ! Poate il incerci si tu ;)
RăspundețiȘtergereEste cel mai urat blog.
RăspundețiȘtergereNu imi place nimic.
arata foarte bine dar nu se pune si praf de copt
RăspundețiȘtergereAnonim 1: Multumesc oricum pentru vizita si pentru timpul acordat scrierii comentariului ;)
RăspundețiȘtergereAnonim 2: Multumesc ! Nu este necesar praful de copt.