Reteta Miha
Ingrediente:
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de pesmet
1 lingura faina
200 ml frisca lichida
Sirop:
250 gr zahar
400 ml apa
esenta de rom
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se incorporeaza galbenusurile, apoi pesmetul si faina. eu le-am copt in formele de briose, aproximativ 30 de minute. Se prepara siropul, caramelizand zaharul si adaugand apa si esenta de rom. Cand savarinele s-au racit se scufunda in sirop si se umplu cu frisca. Se orneaza dupa preferinta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ingredients:
4 eggs
4 tablespoons sugar
4 tablespoons breadcrumbs
1 spoon flour
Syrup:
250 gr sugar
400 ml water
rum essence
Beat egg whites and sugar with a mixer, and then gradually add the egg yolks, breadcrumbs and flour. Divide the batter among the muffin cups and bake for 30 minutes. Meanwhile prepare the whipped cream. Let the mini-cakes cool and then fill every pair with whipped cream. Cover them with whipped cream and fresh strawberries, or whatever you want.
arata delicios de multe vreau sa fac si eu, cu siguranta voi incerca reteta, te tzuc banatanco.
RăspundețiȘtergereBuna Claudia ! Si eu le aveam de mult in plan si cand le-am vazut la Miha ce fain aratau a trebuit sa le fac si eu :) Sunt foarte bune. Eu is doar banateanca infiata :D La origini sunt ardeleanca :) Te tzuc si io !
RăspundețiȘtergerece dragalese sunt!mi-e o pofta...am notat reteta si cu prima ocazie cand gasesc si eu frisca lichida am sa fac savarinele :D
RăspundețiȘtergerete pup
Nu-i bai Ala esti o gospodina de nota 10, succes in continuare la cat mai bune retete, te tuc iar :) argeleanco.
RăspundețiȘtergereMmmm, savarinele, preferatele mele. Mersi pentru retetă. Pup.
RăspundețiȘtergereAm iesit foarte bune :) Putin cam mici ca le-am facut in forma de briose, dar gustul conteaza, nu ? :)
RăspundețiȘtergere