duminică, 31 ianuarie 2010

Prajitura cu mac, visine si bezea





Retete culinar.ro (Carmiris)

Ingrediente:
150 gr faina
150 gr mac macinat
150 gr zahar
1 lingurita bicarbonat
4 galbenusuri
200 ml lapte
150 gr unt
200 gr visine din compot
coaja de la 0 lamaie
1/2 borcan gem (eu am pus de caise)
Bezea:
4 albusuri
100 gr zahar
zeama de la o jamaie

Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi laptele si faina amestecata cu macul si bicarbonatul. Se amesteca bine si se adauga coaja rasa de lamaie si visinele. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se lasa la copt aprox 30 de minute.
Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie. Se intinde gemul peste blatul scos din cuptor, apoi spuma de albusuri si se presara putin mac. Se mai lasa in cuptor 10-15 minute pana se rumeneste frumos.

10 comentarii:

  1. vai ce bine arata!

    eu sunt innebunita dupa mac si ma da gata orice reteta care contine ingredientul asta minune :D

    RăspundețiȘtergere
  2. wow,ala cum arata !close up -ul m-a cucerit,dar mai ales ingredientele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata bestial,iti imbata simturile doar daca le privesti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc ! Foarte buna a fost. Excelenta pentru iubitorii de mac ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mda...iubitorii de mac..aveti grija sa n-adormiti in timpul savurarii....
    Ala, aici l-ai nimerit pe fiumiu...e innebunit dupa mac....
    Am sa-i fac o surpriza...;)
    Multumesc de reteta!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, si eu sunt mare fan mac ! Sigur o sa-i placa ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Astazi am facut aceasta prajitura, sa stii ca a iesit f buna, am pus gem de prune. Prajitura are gust de dulce-acrisor, f bun.
    Multumesc de praji.
    Stii ce vreau sa te rog,scrie dimensiunea tavilor, ca am "buctat-o",de vreo 2 ori. Mai fac dupa ochi, dar....nu prea mere cum vreau eu.
    Multumesc de intelegere.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  8. Fely, sa va fie de bine. Ma bucur ca v-a placut :) Am sa tin cont pe viitor de sugestia ta cu dimensiunea tavilor, ma gandesc sa le trec undeva in lateral si sa specific in reteta ce tava am folosit. Un weekend placut in continuare !

    RăspundețiȘtergere
  9. buna, am facut si eu prajitura insa mi-a iesit moale..cred ca din cauza ca oule au fost f mici si laptele e posibil sa fi fost mai mult de 200 ml... si nici bezeaua nu s-a umflat... dar a fost buna la gust :D

    RăspundețiȘtergere
  10. si n-am avut nici tava potrivita si am facut-o intr-un vas de yena (nu stiu cum se scrie).

    RăspundețiȘtergere

Blog
home Blogs - BlogCatalog Blog Directory
LinkPro - Director Web
Gastronomie
Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro