marți, 9 februarie 2010

Placinta cu telemea






Aluat:
300 gr faina
200 ml lapte
1 plic garant pentru aluaturi dospite
2 linguri ulei
sare
Umplutura:
300 gr telemea
3 oua
4 felii sunca presata (optional)
sare, piper
Topping:
1 ou
1 pahar de iaurt

Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
Intre timp se prepara umplutura. Telemeaua se da pe razatoare si se amesteca impreuna cu ouale si sunca presata taiata in bucatele mici. Se poate renunta la sunca, eu aveam feliile astea pierdute prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele :) Se condimenteaza cu sare si piper. Atentie la sare daca si telemeaua este destul de sarata.

Se imparte aluatul in trei si se intind foi dreptunghiulare subtiri. Se aseaza umplutura pe jumatate si se acopera cu cealalta jumatate. Se aseaza in tava, pe hartie de copt, incretind un pic sa incapa toate trei. Turnam deasupra iaurtul amestecat cu ou si dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

4 comentarii:

  1. Foarte bine arata si placinta.Tu ai pus faina integrala cred.Sau ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaaa....faina integrala:))Arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. traiasca faina integrala, si ar fi bine sa it iurmeze din ce in ce mai multlti exemplul, chiar e mai sanatoasa faina aceasta, sau cea de secara sau mix intre ele

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc ! Este foarte buna placinta asta, am mai facut-o de doua ori dar cu faina alba, o varianta cu ciuperci si una tot cu telemea :)

    RăspundețiȘtergere

Blog
home Blogs - BlogCatalog Blog Directory
LinkPro - Director Web
Gastronomie
Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro