marți, 9 februarie 2010

Placinta cu telemea






Aluat:
300 gr faina
200 ml lapte
1 plic garant pentru aluaturi dospite
2 linguri ulei
sare
Umplutura:
300 gr telemea
3 oua
4 felii sunca presata (optional)
sare, piper
Topping:
1 ou
1 pahar de iaurt

Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
Intre timp se prepara umplutura. Telemeaua se da pe razatoare si se amesteca impreuna cu ouale si sunca presata taiata in bucatele mici. Se poate renunta la sunca, eu aveam feliile astea pierdute prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele :) Se condimenteaza cu sare si piper. Atentie la sare daca si telemeaua este destul de sarata.

Se imparte aluatul in trei si se intind foi dreptunghiulare subtiri. Se aseaza umplutura pe jumatate si se acopera cu cealalta jumatate. Se aseaza in tava, pe hartie de copt, incretind un pic sa incapa toate trei. Turnam deasupra iaurtul amestecat cu ou si dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

5 comentarii: