miercuri, 25 februarie 2009
Kalbsgulasch & Butternockerln (Gulas de vita cu galusti)
Reteta din cartea Culinary Austria
Gulas:
400 gr carne de vita
2 cepe
1 ardei
50 gr unt
20 gr boia
4 catei de usturoi
1 lamaie mica
pasta de tomate
smantana
Galusti cu unt:
300 gr faina
2 oua
60 gr unt
250 ml lapte
marar
Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se calesc. Se adauga boiaua, apoi se adauga putina apa, usturoiul tocat, zeama de lamaie si sare. Se lasa 2 minute pe foc, pana incepe sa fiarba. Se adauga carnea de vita taiata bucatele, pasta de tomate si apa cat sa acopere. Se lasa sa fiarba la foc mic.
Pentru galusti, puneti faina intr-un bol. Adaugati putina sare, ouale si untul topit. Turnati treptat laptele si amestecati bine. Se pune o oala cu apa pe foc. Se toarna din compozitie pe planseta de tocat, iar cand apa incepe se fiarba se taie si se arunca bucatele din aluat in apa. Se lasa la fiert pana cand galustii se ridica la suprafata. Se toarna galustii in strecuratoare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, se adauga galustii, putina sare si mararul tocat. Se lasa putin la prajit.
Se serveste gulasul alaturi de galusti, adaugand putina smantana rece. Gulasul are un gust acrisor excelent de la zeama de lamaie, iar combinatia cu galustii e super.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Multumesc frumos pentru aprecieri !
RăspundețiȘtergere