miercuri, 25 februarie 2009

Kalbsgulasch & Butternockerln (Gulas de vita cu galusti)



Reteta din cartea Culinary Austria

Gulas:

400 gr carne de vita

2 cepe

1 ardei

50 gr unt

20 gr boia

4 catei de usturoi

1 lamaie mica

pasta de tomate

smantana

Galusti cu unt:

300 gr faina
2 oua

60 gr unt

250 ml lapte
marar


Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se calesc. Se adauga boiaua, apoi se adauga putina apa, usturoiul tocat, zeama de lamaie si sare. Se lasa 2 minute pe foc, pana incepe sa fiarba. Se adauga carnea de vita taiata bucatele, pasta de tomate si apa cat sa acopere. Se lasa sa fiarba la foc mic.


Pentru galusti, puneti faina intr-un bol. Adaugati putina sare, ouale si untul topit. Turnati treptat laptele si amestecati bine. Se pune o oala cu apa pe foc. Se toarna din compozitie pe planseta de tocat, iar cand apa incepe se fiarba se taie si se arunca bucatele din aluat in apa. Se lasa la fiert pana cand galustii se ridica la suprafata. Se toarna galustii in strecuratoare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, se adauga galustii, putina sare si mararul tocat. Se lasa putin la prajit.

Se serveste gulasul alaturi de galusti, adaugand putina smantana rece. Gulasul are un gust acrisor excelent de la zeama de lamaie, iar combinatia cu galustii e super.

3 comentarii:

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere