miercuri, 27 mai 2009

Tarta cu nuci si ciocolata



Blat:
200 gr unt
250 gr faina
100 gr zahar
1 ou
1 lingurita bicarbonat
Umplutura:
3 maini de nuci
100 gr ciocolata
15 gr cacao
1 esenta de rom

Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga oul, iar apoi faina si bicarbonatul. Se framanta bine si se intinde 2/3 din aluat in forma de tarta. Pentru umplutura, nucile se taie bucatele si se amesteca cu ciocolata data pe razatoare, cacaoa si esenta de rom. Se aseaza umplutura peste blat, iar deasupra se intind fasii din restul de aluat. Se coace pentru aproximativ 30 de minute, pana cand se rumenesc fasiile de aluat de deasupra.

6 comentarii:

  1. Minunatä !! Eu pentru Gustul meu asi fi pus si mai multe Nuci. Schoko si Rum este o excelentä Idee. Compliment

    Salutäri Jacob

    RăspundeţiȘtergere
  2. Multumesc Jacob ! Initial ma gandisem sa fac fursecuri, dar eram prea obosita sa mesteresc la ele. Asa ca am pus aluatul in forma de tarta si cu ce am avut prin casa am pregatit umplutura asta. A iesit foarte buna :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Wauuuuu,nuci si ciocolata,yamiii,sunt favoritele mele,:)...de retinut retea,felicitari pt atatea bunatati cu care ne incanti zilnic!!
    Ala,dar de ce nu ai pus si o sectiune,as fi vrut sa vad cum arata in interior,:))?!
    Pupici multi si spor la bucatarit!!!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Multumesc frumos Mirela ! Am facut poza si la sectiune, dar mi-a iesit neclara (am vazut asta doar pe calculator) :(

    RăspundeţiȘtergere
  5. WOW, Ala! Trebuie sa fie o nebunie tarta aceasta la cat de bine arata!!! Ciocolata si nuci si rom!!! Un deliciu!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Multumesc Cristina ! Da, are un gust super :)

    RăspundeţiȘtergere