duminică, 17 mai 2009
Prajitura cu mere si bezea
Dupa o reteta din Carticica practica "Delicii cu fructe"
Ingrediente:
2 mere
4 galbenusuri
12 linguri zahar
12 linguri lapte
12 linguri ulei
1 praf de copt
18 linguri faina
coaja rasa de lamaie
Bezea:
4 albusuri
8 linguri de zahar
1 zahar vanilat
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga apoi laptele, uleiul, coaja rasa de lamaie, iar la final faina si praful de copt. Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza deasupra merele taiate felii si se coace 20 de minute. Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul. Se scoate blatul din cuptor, se aseaza bezeaua si se niveleaza. Se coace din nou pentru 20 de minute. Eu am servit cu ciocolata rasa deasupra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ala,nici n-am intrat bine pe blogul tau si deja am si deja am si notat 3 retete pe care trebuie neaparat sa le fac :D....esti o furnicuta!!
RăspundețiȘtergeremultumesc ,te pupic!
Multumesc si eu ! Tare ma bucur ca iti plac retetele mele ;)
RăspundețiȘtergereMmmmmmmmm, ce fain arata si praji.asta.
RăspundețiȘtergereAm si eu un vas de yena, tot pt tarta, cam ce dimensiune are tava ta?? Nu de altceva, dar sa nu ma trezesc ca da pe dinafara coca :).
Am obs. ca reteta asta seamana cu cea a mea de la praji. cu branza dulce si atunci o voi face in tava dreptunghiulara.
Am primit o lada de mere de la mama, ce sa fac cu ele, decat tot felul de bunatati,nu?
Da, este foarte buna si prajitura asta si da, seamana cu reteta ta cu branza. Forma in care am facut-o are diametrul de 32 cm, dar reteta se poate adapta usor si pentru tavi mai mari. Sa ai spor !
RăspundețiȘtergeream incercat si eu prajitura asta. este DELICIOASA.....se topeste in gura!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut :)
RăspundețiȘtergere