luni, 23 martie 2009

Melci cu miere, pere si nuci




Dupa o reteta www.nibbledish.com

Aluat:
300 gr faina
175 gr iaurt
40 gr unt
3 linguri lapte
1 plic drojdie uscata
35 gr zahar
putina sare
Umplutura:
3 linguri miere
3 linguri mari de gem/piure de pere
1/2 cana nuci
1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Mierea se amesteca cu nucile taiate marunt si cu gemul de pere. Eu am folosit pere din compot facute piure. Se intinde aluatul intr-o forma dreptungiulara. Se aseaza umplutura si se ruleaza. Se taie felii si se ung melcii cu oul batut, amestecat cu o lingura de lapte. Se coc aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc.
Au iesit 14 bucati.

3 comentarii:

  1. Melicii astia ti i-am laudat si pe forum...foarte faini, si cu atat mai faini mi se par acuma, cand am citit ca sunt dintr-un aluat dospit cu iaurt, care stiu cat de fraged poate sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos Laura ! A fost prima data cand am facut aluat dospit cu iaurt si a iesit foarte fain.

    RăspundețiȘtergere
  3. arata super melcii astia, sunt super deliciosi

    RăspundețiȘtergere

Blog
home Blogs - BlogCatalog Blog Directory
LinkPro - Director Web
Gastronomie
Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro