Aluat: 300 gr faina 175 gr iaurt 40 gr unt 3 linguri lapte 1 plic drojdie uscata 35 gr zahar putina sare Umplutura: 3 linguri miere 3 linguri mari de gem/piure de pere 1/2 cana nuci 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Mierea se amesteca cu nucile taiate marunt si cu gemul de pere. Eu am folosit pere din compot facute piure. Se intinde aluatul intr-o forma dreptungiulara. Se aseaza umplutura si se ruleaza. Se taie felii si se ung melcii cu oul batut, amestecat cu o lingura de lapte. Se coc aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc. Au iesit 14 bucati.
Melicii astia ti i-am laudat si pe forum...foarte faini, si cu atat mai faini mi se par acuma, cand am citit ca sunt dintr-un aluat dospit cu iaurt, care stiu cat de fraged poate sa fie!
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Melicii astia ti i-am laudat si pe forum...foarte faini, si cu atat mai faini mi se par acuma, cand am citit ca sunt dintr-un aluat dospit cu iaurt, care stiu cat de fraged poate sa fie!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Laura ! A fost prima data cand am facut aluat dospit cu iaurt si a iesit foarte fain.
RăspundețiȘtergerearata super melcii astia, sunt super deliciosi
RăspundețiȘtergere