Ingrediente: 150 gr faina 150 gr mac macinat 150 gr zahar 1 lingurita bicarbonat 4 galbenusuri 200 ml lapte 150 gr unt 200 gr visine din compot coaja de la 0 lamaie 1/2 borcan gem (eu am pus de caise) Bezea: 4 albusuri 100 gr zahar zeama de la o jamaie
Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi laptele si faina amestecata cu macul si bicarbonatul. Se amesteca bine si se adauga coaja rasa de lamaie si visinele. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se lasa la copt aprox 30 de minute. Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie. Se intinde gemul peste blatul scos din cuptor, apoi spuma de albusuri si se presara putin mac. Se mai lasa in cuptor 10-15 minute pana se rumeneste frumos.
Mda...iubitorii de mac..aveti grija sa n-adormiti in timpul savurarii.... Ala, aici l-ai nimerit pe fiumiu...e innebunit dupa mac.... Am sa-i fac o surpriza...;) Multumesc de reteta!!
Astazi am facut aceasta prajitura, sa stii ca a iesit f buna, am pus gem de prune. Prajitura are gust de dulce-acrisor, f bun. Multumesc de praji. Stii ce vreau sa te rog,scrie dimensiunea tavilor, ca am "buctat-o",de vreo 2 ori. Mai fac dupa ochi, dar....nu prea mere cum vreau eu. Multumesc de intelegere. Te pup.
Fely, sa va fie de bine. Ma bucur ca v-a placut :) Am sa tin cont pe viitor de sugestia ta cu dimensiunea tavilor, ma gandesc sa le trec undeva in lateral si sa specific in reteta ce tava am folosit. Un weekend placut in continuare !
buna, am facut si eu prajitura insa mi-a iesit moale..cred ca din cauza ca oule au fost f mici si laptele e posibil sa fi fost mai mult de 200 ml... si nici bezeaua nu s-a umflat... dar a fost buna la gust :D
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
vai ce bine arata!
RăspundețiȘtergereeu sunt innebunita dupa mac si ma da gata orice reteta care contine ingredientul asta minune :D
wow,ala cum arata !close up -ul m-a cucerit,dar mai ales ingredientele!
RăspundețiȘtergereArata bestial,iti imbata simturile doar daca le privesti!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Foarte buna a fost. Excelenta pentru iubitorii de mac ;)
RăspundețiȘtergereMda...iubitorii de mac..aveti grija sa n-adormiti in timpul savurarii....
RăspundețiȘtergereAla, aici l-ai nimerit pe fiumiu...e innebunit dupa mac....
Am sa-i fac o surpriza...;)
Multumesc de reteta!!
Da, si eu sunt mare fan mac ! Sigur o sa-i placa ;)
RăspundețiȘtergereAstazi am facut aceasta prajitura, sa stii ca a iesit f buna, am pus gem de prune. Prajitura are gust de dulce-acrisor, f bun.
RăspundețiȘtergereMultumesc de praji.
Stii ce vreau sa te rog,scrie dimensiunea tavilor, ca am "buctat-o",de vreo 2 ori. Mai fac dupa ochi, dar....nu prea mere cum vreau eu.
Multumesc de intelegere.
Te pup.
Fely, sa va fie de bine. Ma bucur ca v-a placut :) Am sa tin cont pe viitor de sugestia ta cu dimensiunea tavilor, ma gandesc sa le trec undeva in lateral si sa specific in reteta ce tava am folosit. Un weekend placut in continuare !
RăspundețiȘtergerebuna, am facut si eu prajitura insa mi-a iesit moale..cred ca din cauza ca oule au fost f mici si laptele e posibil sa fi fost mai mult de 200 ml... si nici bezeaua nu s-a umflat... dar a fost buna la gust :D
RăspundețiȘtergeresi n-am avut nici tava potrivita si am facut-o intr-un vas de yena (nu stiu cum se scrie).
RăspundețiȘtergere