Reteta din cartea "PE GUSTUL ROZEI BUCOVINEANCA/Răsfăţuri culinare" de Rozalia Crăciunescu
Blat crocant: 100 gr unt 2 linguri smantana 2 linguri zahar 150 gr cereale Musli Aluat: 250 gr faina 1 praf de copt 1 zahar vanilat 2 oua 2 linguri de zahar 125 gr branza de vaci 75 ml ulei 2 linguri smantana Umplutura: 15o gr smantana 3 linguri zahar 1 lingura amidon 1 compot de pere
Pentru blatul crocant se topeste untul si se amesteca zaharul, smantana si cerealele. Pentru aluat se amesteca toate bine, bine cu mixerul. Pentru umplutura se bat cu mixerul smantana zaharul si amidonul. In tava, pe hartie de copt, punem aluatul. Peste el turnam umplutura si asezam feliile de pere. Deasupra punem blatul crocant. Se coace in cuptorul incins timp de 45 de minute.
For crisp layer melt butter and mix sugar, cream and cereals. For the dough mix well all the ingredients. For filling mix the cream with sugar and starch. Put the dough into the pan, over baking paper. Pour the filling, then arrange the pear slices. Put the crisp layer above. Cook in preheated oven for 45 minutes.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
mamaaaaaaaaa ce bun ce bun!
RăspundețiȘtergereMmmm ce bine arata si ce buna trebuie sa fie!!
RăspundețiȘtergereMinunat Ala!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! A fost tare buna :)
RăspundețiȘtergere