Aluat: 300 gr faina 200 ml lapte 1 plic garant pentru aluaturi dospite 2 linguri ulei sare Umplutura: 300 gr telemea 3 oua 4 felii sunca presata (optional) sare, piper Topping: 1 ou 1 pahar de iaurt
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se prepara umplutura. Telemeaua se da pe razatoare si se amesteca impreuna cu ouale si sunca presata taiata in bucatele mici. Se poate renunta la sunca, eu aveam feliile astea pierdute prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele :) Se condimenteaza cu sare si piper. Atentie la sare daca si telemeaua este destul de sarata.
Se imparte aluatul in trei si se intind foi dreptunghiulare subtiri. Se aseaza umplutura pe jumatate si se acopera cu cealalta jumatate. Se aseaza in tava, pe hartie de copt, incretind un pic sa incapa toate trei. Turnam deasupra iaurtul amestecat cu ou si dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
traiasca faina integrala, si ar fi bine sa it iurmeze din ce in ce mai multlti exemplul, chiar e mai sanatoasa faina aceasta, sau cea de secara sau mix intre ele
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Foarte bine arata si placinta.Tu ai pus faina integrala cred.Sau ?
RăspundețiȘtergereDaaaa....faina integrala:))Arata minunat!
RăspundețiȘtergeretraiasca faina integrala, si ar fi bine sa it iurmeze din ce in ce mai multlti exemplul, chiar e mai sanatoasa faina aceasta, sau cea de secara sau mix intre ele
RăspundețiȘtergereVa multumesc ! Este foarte buna placinta asta, am mai facut-o de doua ori dar cu faina alba, o varianta cu ciuperci si una tot cu telemea :)
RăspundețiȘtergere