Aluat: 250 gr faina 30 gr zahar 100 gr unt 1 ou sare Umplutura: 2 borcane compot de pere 50 gr nuci maruntite 2 oua 30 gr faina 70 gr zahar 1 zahar vanilat 150 ml lapte
Se framanta aluatul si se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema, se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga apoi laptele, putin cate putin. Se intinde aluatul in forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se aseaza perele scurse de zeama si taiate cubulete se si presara cu nuca. Deasupra se toarna compozitia cu lapte. Se coace aproximativ 40 de minute la 180C.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Imi pare bine ca sint in trend cu tine. Si eu am facut ieri o tarta cu pere, dar fara nuci. Idee buna tarta ta si frumos ai decorat-o. O zi buna! Cami
RăspundețiȘtergerece buna e....imi place ideea..felicitari!!!!
RăspundețiȘtergereTare simpatica ti-a iesit tarta, Ala! Super, super!
RăspundețiȘtergere:) ca sa fiu in ton cu tarta ta pe care o voi incerca curan ,promit + ca arata tare delicioasa si simplu de facut !!!
RăspundețiȘtergerePupici Amy
Va multumesc ! :)
RăspundețiȘtergereArata ft bine....ia sa incerc si eu tarta asta...o sa incerc un blat de biscuiti..si pere cerd ca se mai gasesc in piata nu?
RăspundețiȘtergereMultumesc Ruxi ! Da, cred ca ar merge si cu pere proaspete ;)
RăspundețiȘtergere