Dupa o reteta din suplimentul Practic "Prajituri traditionale romanesti"
Ingrediente: 350 gr branza de vaci 7 oua 10 linguri de zahar 2 zahar vanilat 10 linguri ulei 450 gr faina 1 praj de copt 500 ml lapte 150 gr orez 150 gr nuca
Se amesteca branza cu 3 oua, uleiul, 5 linguri de zahar, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte pana se obtine un aluat neted. Orezul se fierbe in restul de lapte, adaugand la final zaharul vanilat si 3 linguri de zahar. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga cele 4 galbenusuri, nuca taiata marunt si albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar. Se intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza deasupra compozitia cu orez si nuca si se coace aproximativ 40 de minute.
Ala,prajitura asta arata extraordinar! Iar aluatul de branza cred ca e foarte gustos.Iti urmaresc toate retetele, imi plac toate, dar unele sunt unice, au "stampila" ta, se vede...cum e si budinca de gris..Bravo,Ala, esti chef in bucatarie :)
Ni se fura retetele intr-un mod groaznic, si vad ca ati avut si dvs "onoarea"... :( Las linkul in cazul in care vreti sa reclamati respectivul site, facut in totalitate din retete furate de la persoane care muncesc din greu pentru a oferi gratis altora atatea minunatii. Romanul pana nu fura nu se simte bine... http://www.retetenet.com/prajitura-cu-orez-si-nuca-pe-aluat-de-branza/ Asta e una, insa cine stie cate v-au mai furat si dvs, ca si multor altora... Felicitari pt blog,tot ceea ce gasesc aici arata innebunitor de bine. Un week-end minunat, si va astept si pe la mine.
Sa-ti mai zic ca imi place de numa' blogul tau??? Da, iti zic! Doar acum cateva zile te-am descoperit si te trec la blogroll sa fiu cu ochii pe tine de acum. Daca iti place si tie bucataria me, m-as bucura sa ma adaugi si tu in lista. De asemenea, te invit sa iei parte cu noi la provoarea lunii http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Vaiiii,Ala,arata demential!E plina de calorii,dar cred ca e bestial de gustoasa!Pfuai,retinut....la prima ploaie zdravana o fac si eu!:))
RăspundețiȘtergereAla,prajitura asta arata extraordinar! Iar aluatul de branza cred ca e foarte gustos.Iti urmaresc toate retetele, imi plac toate, dar unele sunt unice, au "stampila" ta, se vede...cum e si budinca de gris..Bravo,Ala, esti chef in bucatarie :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Ana-Maria ! Poti sa o incerci ca este foarte buna ;)
RăspundețiȘtergereShari, esti o draguta ! Multumesc :)
Mda, s-a meritat sa astept pozele. Arata minunat.
RăspundețiȘtergereDeci, la treaba Fely.
Multumesc.
Multumesc Fely ! Putin cam seaca, dar cu un pahar de lapte este excelenta ;)
RăspundețiȘtergereNi se fura retetele intr-un mod groaznic, si vad ca ati avut si dvs "onoarea"... :( Las linkul in cazul in care vreti sa reclamati respectivul site, facut in totalitate din retete furate de la persoane care muncesc din greu pentru a oferi gratis altora atatea minunatii. Romanul pana nu fura nu se simte bine... http://www.retetenet.com/prajitura-cu-orez-si-nuca-pe-aluat-de-branza/ Asta e una, insa cine stie cate v-au mai furat si dvs, ca si multor altora... Felicitari pt blog,tot ceea ce gasesc aici arata innebunitor de bine. Un week-end minunat, si va astept si pe la mine.
RăspundețiȘtergereSa-ti mai zic ca imi place de numa' blogul tau??? Da, iti zic! Doar acum cateva zile te-am descoperit si te trec la blogroll sa fiu cu ochii pe tine de acum. Daca iti place si tie bucataria me, m-as bucura sa ma adaugi si tu in lista. De asemenea, te invit sa iei parte cu noi la provoarea lunii
RăspundețiȘtergerehttp://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/