miercuri, 21 octombrie 2009
Prajitura cu pere, stafide si crema de gris
Dupa o reteta din "Ioana, secretele bucatariei"
Ingrediente:
350 gr faina
1 plic drojdie uscata
850 ml lapte
150 gr gris
150 gr zahar
100 gr unt
7 oua
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
100 gr bicuiti
1 borcan compot de pere
100 gr stafide
Se framanta un aluat din faina, drojdie, 150 ml lapte caldut, 80 gr zahar, unt si 1 ou. Se lasa la dospit. Intre timp se fierbe restul de lapte cu restul de zahar si zaharul vanilat. Se adauga grisul, coaja de lamaie, apoi galbenusurile. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu albusurile batute spuma.
Se intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Se presara biscuitii zdrobiti. Se aseaza perele si stafidele, apoi se toarna compozitia de gris. Se coace 40-50 de minute la 180C. Foarte gustoasa !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Prajitura asta am s-o fac pt mine si fii-mea! :))
RăspundețiȘtergereMiha, sa o incerci neaparat ! Este foarte buna ;)
RăspundețiȘtergereAla, Felicitari!!
RăspundețiȘtergereIti urmaresc blogl de ceva vreme si te admir pentru retetele tale (chiar am imprumutat cateva).
Si eu sunt progrmator ( tot Java ) si te admir ca reusesti sa imbini bucataria :) cu joburile solicitante din domeniul nostru. Eu sunt proaspat casatorita si relativ noua in ale gatitului, dar perseverez. Felicitari inca o data!
oh daaaa, i like it!o notez!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!..numai cand ma gandesc la gustul perelor ..yumm..yummy..apoi in combinatie cu celelalte ingrediente...cred ca e o nebunie..:)..la mine te asteapta un premiu..!
RăspundețiȘtergereBuna Ala si merci de vizita si de urari! Sunt o admiratoare a retetelor tale, pozele sunt superbe, iar bunatile tale sunt apetisante. Felicitari si te mai astept pe la mine!
RăspundețiȘtergerearata bine!dar cat gris trebuie?
RăspundețiȘtergereAdela, iti multumesc frumos pentru aprecieri ! Ma bucur ca iti plac retetele mele si ca ai incercat si tu unele dintre ele :) Eu am facut din gatit o pasiune si am noroc ca nu am un job foarte stresant (foarte rar fac ore suplimentare) asa ca pot sa ma desfasor si in bucatarie. Pentru mine gatitul este o relaxare. Nici eu n-am chiar asa multa experienta ... am inceput acum un an dupa ce mi-am amenajat bucataria. Iti doresc multe reusite in bucatarie si sa mai treci pe la mine !
RăspundețiȘtergereMultumesc Diamond !
RăspundețiȘtergereDavella, iti multumesc si eu pentru vizita si pentru cuvintele frumoase. Te vizitez si eu destul de des ;)
RăspundețiȘtergereDanna, multumesc frumos pentru premiu !
RăspundețiȘtergereUps ! Am uitat de gris :) L-am trecut acuma ;)
RăspundețiȘtergereUuu ce praji faina , ar trebuis sa o incerc si eu :)
RăspundețiȘtergereAmalia, sa o incerci si tu neaparat ;)
RăspundețiȘtergereAla, ce ma bucur ca mi-ai raspuns! Eu am fost destul de stresata cu jobul, dar iau gatitul ca o relaxare (mai ales in weekend) plus ca incerc sa-mi menajez ochii cat pot. O alta coincidenta: am batut si noi Elvetia aproape prin aceleasi locuri ca si voi! E locul meu preferat!
RăspundețiȘtergereSper sa mai vorbim! Te sarut
Adela, ce coincidente ... :) Foarte frumoasa Elvetia, mai ales zona aceea. Si eu m-am indragostit de ea :) Sper sa ma mai intorc pe acolo candva. Sa-mi mai scrii ;) Weekend fain iti doresc !
RăspundețiȘtergerefoarte buna si usor de facut....deoarece imi place situl tau te asteapta un premiu pe www.liligospodini.ning.com
RăspundețiȘtergereDraga Ala, tocmai aceste coincidente m-au determinat sa-ti rasfoiesc blogul...dupa cum ti-am spus, am gasit multe retete interesante, pe lista mea se afla acum tortul aniversar :) ce vreau sa i-l fac saptamana aceasta tatalui mei de ziua lui si cu siguranta primavara viitoare la aniversarea a 2 ani de casnicie. F frumoase si pozele voastre din Praga, si noi am fost iarna trecuta, e orasul perfect inc are sa fii indragostit! Mai vorbim! Te anunt cum iese :)
RăspundețiȘtergereLili, multumesc mult pentru premiu ;)
RăspundețiȘtergereAdela, si la Praga ati fost ... :) Sa ai spor la bucatareala si sa-mi zici cum ti-a iesit tortul !
RăspundețiȘtergere