vineri, 2 octombrie 2009
Prajitura cu mac si prune
Dupa o reteta din cartea "Traditional Czech Cuisine"
Aluat:
500 gr faina
100 gr unt
80 gr zahar
40 gr drojdie
putina sare
2 oua
250 ml lapte
Topping:
50 gr mac
2-3 linguri zahar
1 zahar vanilat
prune
Se amesteca faina cu sarea, untul topit, zaharul, drojdia dizolvata in putin lapte si ouale. Framantati adaugand putin cate putin laptele. Se lasa aluatul la dospit o ora, apoi se intinde in tava unsa cu unt. Se acopera cu prune taiate jumatati si se presara deasupra macul amestecat cu zahar. Se coace aproximativ 30-40 de minute.
Daca aveti o tava mai mica, injumatatiti ingredientele. Mie mi-a crescut destul de mult aluatul. Vad ca in reteta originala este mai subtirel.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce pufos e blatul, cred ca e o prajitura tare buna, o combinatie interesanta si ispititoare ;)
RăspundețiȘtergereHi Ala,
RăspundețiȘtergerefoarte feinä Combinatie. Am fäcut-o si eu si a iesit minunat.
Salutäri Jacob
ce combinatie trasnet!
RăspundețiȘtergereVa multumesc !
RăspundețiȘtergere