miercuri, 7 octombrie 2009
Biscuiti venetieni
Reteta de la colega mea Dora. Este o reteta de biscuiti de pe o insula de langa Venetia, Bussola di Burano.
Ingrediente:
300 gr faina
150 gr zahar
3 galbenusuri
60 gr unt
2 linguri de apa
esenta de vanilie
coaja rasa si zeama de la o lamaie mai mica
Se amesteca faina cu zaharul, se adauga galbenusurile si untul si se mixeaza bine, adaugandapa, coaja rasa si zeama de lamaie. Se ia cate o bucata mica de aluat, se ruleaza in palme pana se obtine un snur care se imbina apoi la capete obtinand un inel. Daca nu aveti rabdare, intindeti o foaie mai groasa de aluat si decupati. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit. Se coc 10-15 minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Daca se rumenesc prea tare isi pierd din aroma. Excelenti !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
mama mia da se vede ca de mult nu am mai intrat pe aici . Vai ce de minunatii ai mai facut . Felicitari . Am iar cateva teme de casa :D
RăspundețiȘtergereMultumesc Sorina ! Te mai astept pe la mine sa "furi" idei :)
RăspundețiȘtergereche belli!! complimenti!!io abito a Padova!
RăspundețiȘtergereciao ciao ciao!
ce bine arata!
RăspundețiȘtergereGrazie Federica ! L'azienda in cui sto lavorando è di Vittorio Veneto :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Iulia ;)
RăspundețiȘtergere