skip to main |
skip to sidebar
Ingrediente:
2 vinete
3 ardei
100 gr orez fiert
1 ceapa
1 ardei
150 gr patrama de curcan
sare, piper, boia, delikat
50 gr cascaval
rosii cherry
1 ou
Sos:
125 gr smantana
1/2 capatana de usturoi
sare
marar
Vinetele se taie in jumatate pe lung, se scobesc de miez, se sareaza si se lasa deoparte. Ardeii se taie si ei in jumatate si se curata de seminte.
Se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei, se adauga pastrama taiata cubulete, apoi miezul de la vinete. Se condimenteaza, iar cand sunt gata se amesteca cu orezul fiert. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu oul crud. Se umplu vinetele si ardeii cu amestecul de orez, se presara deasupra cascaval ras si se aseaza jumatati de rosii cherry. Se aranjeaza intr-un vas de yena in care se toarna apoi o cana de apa si se coc aproximativ o ora. Am servit cu sos de smantana cu usturoi si marar.
Ce fain arata, si eu vreau sa fac umplute insa cu cus cus. Ioana
RăspundețiȘtergereMultumesc Ioana ! Si eu oscilam intre orez si cus-cus :) La mine a castigat orezul ;)
RăspundețiȘtergerece frumos le mai aranjezi! imi faci o pofta...te pup!
RăspundețiȘtergeresunt curioasa cum sunt vinetele umplute cu orez? eu de regula le prefer crema, pentru ca deseori la gatit altfel decat crema am dat peste unele amare si mi-au stricat mancarea. astea arata minunat!
RăspundețiȘtergereMultumesc Flori :) Multumesc Lacrima ! Si eu prefer salata de vinete, dar am zis sa mai incerc si ceva nou :) Eu le-am nimerit bine pe astea ca nu au fost amare.
RăspundețiȘtergere