Ingrediente: 1 kg cartofi fierti 1 ou 150 gr faina 150 gr gris nucsoara 12-13 prune pesmet, zahar, scortisoara
Se fierb cartofii, se piseaza si se amesteca bine cu faina, grisul, oul, 2 linguri de zahar si nucsoara. Se framanta bine si se mai adauga faina daca este necesar. Se intinde apoi aluatul obtinut, se ruleaza si se portioneaza. Prunele se taie pe jumatate, se scoate samburele si se pune in mijloc o lingurita de zahar. Se imbraca fiecare pruna in aluat si se fierb galustii obtinuti in apa pusa la fiert. Sunt gata cand se ridica la suprafata, aprox 15 minute.
Se dau galustii prin pesmet rumenit in tigaie si se presara deasupra zahar si scortisoara. Mie mi-au iesit 13 bucati.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
goooood,ce perfecte ti-au iesit!si ce apetisante!felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alison !
RăspundețiȘtergere