Aluat: 250 gr faina 100 gr unt 1 ou 1 zahar vanilat 2 linguri zahar 2 linguri lapte Umplutura: 200 gr orez 500 ml lapte 3 linguri zahar 5 albusuri 100 gr coaja lamaie confiata
Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Se fierbe orezul in lapte, se adauga zaharul si coaja de lamaie confiata. Se lasa sa se raceasca iar apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Se intinde aluatul in forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se aseaza umplutura deasupra si se coace aproximativ 40 de minute, pana cand se rumeneste. Am servit-o unsa cu gem de capsuni.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Vai, de cand caut reteta asta!
RăspundețiȘtergereMerci, Ala!;-)
Cu multa placere ;)
RăspundețiȘtergere