Aluat: 200 gr faina 100 gr unt 50 gr zahar 1 ou Umplutura: 500 gr branza dulce 500 gr mascarpone 100 ml lapte 5 oua 100 gr ciocolata 200 gr zahar 2 zahar vanilat 100 gr amidon 4 linguri gem de capsuni
Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se amesteca branza de vaci cu mascarpone, 100 gr zahar, amidonul, galbenusurile si albusurile batute spuma cu 100 gr zahar si zaharul vanilat. Se imparte compozitia in trei. O parte se amesteca cu gemul de capsuni (puteti folosi piure de fructe), iar o alta parte cu ciocolata topita in lapte. Se intinde aluatul intr-o forma de 26 cu peretii detasabili, si pe margini pana sus. Se toarna compozitia cu caspuni, apoi cea simpla, apoi cea cu ciocolata. Se coace o ora la 180C. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Am ornat cu frisca si rulouri de napolitana.
Vad ca ordinea straturilor nu s-a pastrat ... compozitia cu cioco s-a dat la fund ca era mai lichida :)Oricum arata bine si asa si gustul este foarte bun.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Fantastico!
RăspundețiȘtergereMary, grazie mille !
RăspundețiȘtergerewoau! sunt eu la regim, dar as trisa pt. o portie! felicitari pt. bunatate!
RăspundețiȘtergereMultumesc Flori :) Chiar asa de strict este regimul ? Eu iti dau o feliuta ;)
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata imi place mult
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place ;)
RăspundețiȘtergereda e super buna, bravo Ala mi-ai mai dat o idee pt ca nu mai stiam ce sa pregatesc pt baietii mei...inca o data iti multumesc ...pa, CLAUDYA
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Claudya ! Ma bucur ca ti-am fost de ajutor :)
RăspundețiȘtergere