Ingrediente: 125 gr unt 200 gr zahar 3 oua 250 gr faina 1/2 praf de copt 75 ml lapte 500 gr iaurt 200 ml frisca lichida 1 plic tort gelee rosu capsuni
Se bate untul cu 150 gr zahar, se adauga ouale, faina, praful de copt si laptele. Se aseaza aluatul intr-o forma si se coace pentru 35 de minute. Intre timp se bate frisca lichida, se adauga iaurtul si restul de zahar. Se aseaza blatul pe un platou si se pune in jur inelul formei. Capsunii se taie in jumatate si se aseaza pe margine, cu partea taiata in exterior. Eu am mai presarat bucatele de capsuni si pe restul de blat. Se aseaza deasupra frisca si se da la frigider. Se prepara tort gelee-ul, se toarna peste tort si se niveleaza. Se tine la frigider.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Foarte bine ti-a iesit! Felicitari! Si eu am "ochit" reteta asta in revista. Inca o data,Bravo!
RăspundețiȘtergereMultumesc Flori ! N-a iesit chiar asa aspectuos ca in revista, dar este foarte bun :)
RăspundețiȘtergereArata minunat!
RăspundețiȘtergereFelicitari!
RăspundețiȘtergereN-am vazut reteta din revista, insa arata tare bine tortuletul tau!
gustos si perfect pentru vara pentru ca este racoros!! cred ca voi prepara asa ceva pentru ziua mea;;)
RăspundețiȘtergereFrumoasä , delicioasä si usoarä. Compliment.
RăspundețiȘtergereSalutäri Jacob
Va multumesc ! Este un tort usurel si racoros, perfect pentru zilele astea calduroase ;)
RăspundețiȘtergere