Ingrediente: 250 gr faina 100 gr ciocolata 150 gr nuci prajite 150 gr zahar 3 oua 2 linguri cacao 1 lingura ness 1 lingurita bicarbonat esenta de vanilie putina sare
Se pun toate ingredientele uscate intr-un bol. Ciocolata se taie bucatele si nucile se toaca grosolan. Se adauga cele 3 oua si esenta de vanilie si se framanta bine, sa se incorporeze toata faina. Aluatul trebuie sa fie tare si lipicios. Se imparte aluatul in doua, iar cu mainile umede se formeaza doua suluri. Se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta unul de altul si se taseaza putin. Se coc aproximativ 30 de minute, pana se intaresc deasupra. Se scot din cuptor, se lasa 10 minute sa se raceasca putin, apoi se taie felii cu grosime de 2 cm. Se aseaza feliile in tava si se coc 15 minute, apoi se intorc pe partea cealalta si se mai coc 15 minute. Sunt crocanti si aromati, perfecti langa o cana de cafea sau lapte.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
Arata de milioane!! Am mai facut si altadata, dar sunt sigura ca astia sunt incomparabili datorita nessului!
RăspundețiȘtergereMultumesc de reteta!
Multumesc frumos Bulinuta !
RăspundețiȘtergereYummy, o s-o pun si pe mama sa incerce.
RăspundețiȘtergereMersi Whistler ! Sunt foarte buni la micul dejun ;)
RăspundețiȘtergere