marți, 17 februarie 2009
Turta dulce de post
Reteta culinar.ro (Nick)
Ingrediente:
200 gr zahar
250 ml apa
250 gr faina
1 praf de copt
2 linguri miere
scortisoara,
ghimbir,
nucsoara
Zaharul se caramelizeaza, se adauga mierea, apoi apa si se lasa pe foc pana se topeste. Se lasa la racit. Se amesteca faina cu praful de copt si aromele. Se adauga sirolul de zahar ars. Se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se face o glazura de zahar si se toarna peste turta dulce.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
buuuuuuuuuuuuuuun
RăspundețiȘtergerecum se caramelizeaza zaharul si cum se face glazura de zahar? scuze, eu nu prea le am cu gatitul :(
RăspundețiȘtergeresi cat se tine la cuptor? glazura se pune inainte sau dupa cuptor?
RăspundețiȘtergereSe pune zaharul intr-o tigaie la foc mic si se lasa pana incepe sa se topeasca si devine maroniu (nu foarte inchis ca se amareste).
RăspundețiȘtergereLa cuptor se tine in jur de 30-40 de minute, acuma depinde si de cuptor. Oricum, poti sa faci testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta.
Glazura de zahar se obtine din zahar pudra amestecat cu foarte putina apa sau zeama de lamaie, dupa preferinta. Se pune peste praji dupa ce se raceste.