miercuri, 18 februarie 2009
Cozonac cu mac
Reteta aluat culinar.ro (Maya)
Aluat:
350 gr faina
25 gr drojdie
40 gr zahar
50 gr unt
120 ml lapte
sare
1 ou
coaja rasa de la 1/2 lamaie
Umplutura:
50 gr zahar
120 gr apa
200 gr mac
50 gr unt
coaja rasa de la 1/2 lamaie
Pentru umplutura, se fierbe zaharul in apa, se adauga macul macinat si untul si se amesteca bine. Drojdia se dizolva cu zahar in putin lapte cald. Se amesteca apoi cu faina, sarea, zaharul, untul si laptele. Se framanta un aluat si se lasa la dospit. Se intinde o foaie pe care se presara umplutura. Se ruleaza si se aseaza intr-o forma de chec. Se mai lasa putin la dospit, dupa care se unge cu ou batut. Se coace 30 de minute la 180C, apoi inca 20-25 de minute la 160C.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
cat timp se framanta
RăspundețiȘtergereEu nu framant aluaturile prea mult. Cand devine elastic si nu se mai lipeste de mana ma opresc.
RăspundețiȘtergere