vineri, 29 ianuarie 2010

Prajitura cu crema de castane






Blat:
6 oua
6 linguri de gris
110 gr nuca
2 plicuri zahar vanilat
6 linguri zahar
1 praf de copt
Crema:
150 ml frisca lichida Hu-la-la
250 gr piure de castane

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga nuca macinata si grisul si se mixeaza. Voi adaugati si galbenusurile, ca asa este reteta ! Eu le-am vazut pe blatul de lucru dupa ce bagasem tava la cuptor :) A iesit bun si asa ;) Se toarna compozitia in tava, pe hartie de copt si se coace 20 de minute.

Se bate frisca si se amesteca apoi cu piureul de castane. Eu am avut piure unguresc, in ambalaj auriu ca de unt. Foarte bun si aromat, n-am mai adaugat nimic.

Dupa ce blatul s-a racit, l-am taiat in doua pe latime si am pus crema la mijloc. Mergea foarte bine insiropat, dar bineinteles ca am uitat :) Se orneaza cu frisca si se tine la frigider. Nu prea mult, ca se papa repede ;)

8 comentarii:

  1. Nu stiu ce gust are, n-am mancat pana acum castane dar arata ravasitorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alaaa!ce dor mi+a fost de tineee!

    Prajitura ta arata demential!

    Ce poate fi mai bun decit o crema de castane_noi stim asa+i_

    Tastatura mea bate un pic aiurea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru asa minunatie de prajitura! O s-o incerc neaparat! Un weekened placut iti doresc! Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce perfesc arata!super..tre' sa fie si tare bun..yamy yamyyy

    RăspundețiȘtergere
  5. woooow ce bine arata! super tare,felicitari.Trebuie sa o incerc si eu ca arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Super prajitura! Imi place piureul de castane.

    RăspundețiȘtergere

Blog
home Blogs - BlogCatalog Blog Directory
LinkPro - Director Web
Gastronomie
Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro