Ingrediente: 300 gr faina 1 praf de copt 3 oua 5 linguri ulei 20 linguri de lapte 150 gr zahar 1 zahar vanilat 150 gr mac macinat 1 lamaie 2 linguri de gem (eu am folosit gem de zmeura)
Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga uleiul si 15 linguri de lapte, apoi faina amestecata cu praf de copt. Se obtine o compozitie destul de consistenta, care se imparte in doua. Intr-o jumatate adaugam macul si 5 linguri de lapte. Cealalta jumatate se imparte din nou in doua. Intr-o jumatate adaugam zeama si coaja rasa de lamaie si o lingura de faina. In cealalta jumatate adaugam gemul. Turnam compozitia cu mac in tava unsa si tapetata cu faina. Din celelalt doua compozitii formam dungi cu pompa de prajitura. Se coace aprox 30 de minute la 180C.
La origini satmareanca, actualmente timisoreanca, casatorita cu o persoana deosebita care imi este alaturi din '96 (faceti voi calculele), fire vesela si optimista, sunt software developer (java rules !), ascult muzica rock, iubesc muntele, imi place sa citesc si bineinteles sa gatesc :)
frumusica foc prajitura ta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Oana !
RăspundețiȘtergerefoarte fain arata!
RăspundețiȘtergeresuperb & delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc fetelor !
RăspundețiȘtergeresuperb, ingenios...cred ca e si gustoasa;
RăspundețiȘtergereMultumesc Ellis !
RăspundețiȘtergerefoarte fain arata dar cred ca este si gustoasa?
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Este foarte buna ... mai ales cu o cana de cafea sau lapte ... yammy ;)
RăspundețiȘtergere