joi, 9 iulie 2009

Baghete cu usturoi






La mine la servici se comanda destul de des pentru masa de pranz de la Celentano. Sunt prompti, mancarea este buna si ajunge calda. Si au niste baghete cu usturoi atat de bune ... ca am zis sa incerc sa fac si eu acasa :)

Ingrediente:

300 gr faina
80 gr gris
1 plic drojdie uscata
sare
apa + ulei
1/2 capatana usturoi

Se amesteca faina, grisul, drojdia uscata si sarea si framanta un aluat simplu, mai moale, adaugand apa si ulei. Se unge cu ulei si se lasa la dospit, apoi se intinde o foaie dreptunghiulara mai grosuta si se taie fasii. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc pana se rumenesc.

Eu am dat cuptorul la maxim, vrand sa le las un minut sa se rumeneasca frumos. Si am dat-o in bara, ca intre timp m-am pus la pozat prajitura ... si am uitat de baghete .... si s-au bronzat bine de tot :(

Intre timp se prepara mujdeiul din usturoi dat prin presa, frecat cu sare, ulei si putina apa. Se scot baghetele din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, apoi se ung cu mujdei inainte sa se raceasca de tot. Sunt atat de simple, dar delicioase :)

4 comentarii:

  1. suna interesant. ar merge langa ele o salata verde si o felie de snitzel :p buna idee :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Lacrima ! Da, ar merge de minune cu o salata :) Numai sa nu uiti de ele ... sa se bronzeze la fel ca si ale mele :)

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am bucurat foarte mult cand am descoperit reteta de baghete cu usturoi. Intr-adevar cei de la celentano fac treaba buna cu aceste baghete. Am incercat si eu reteta dvs dar am intampinat ceva probleme, poate ma puteti ajuta. Am respectat intocmai reteta dar atuci cand am scos baghetele de la cuptor, erau tari ca piatra, nici pe departe nu se asemanau cu cele de la celentano, moi si pufoase. Unde credeti ca am gresit?

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare rau ca nu ti-au iesit baghetele :(
    Nu stiu ce sa zic, poate nu ai facut aluatul destul de moale ... E mai tricky cu aluatul mai ales daca se pun lichidele "dupa ochi".
    Oricum, sa nu te astepti sa fie identice cu cele de la Celentano, aceasta nu e reteta lor ... este doar ceva asemanator ;) O zi buna !

    RăspundețiȘtergere

Blog
home Blogs - BlogCatalog Blog Directory
LinkPro - Director Web
Gastronomie
Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro