vineri, 20 noiembrie 2009

Prajitura cu biscuiti si ciocolata








Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 lingura cacao
400 ml frisca lichida Hu-la-la
200 gr ciocolata alba
200 gr ciocolata cu lapte
biscuiti cu cacao

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacaoa. Se toarna compozitia in tava pe hartie de copt si se coace blatul pentru 15 minute. In doua vase se toarna cate 200 ml frisca lichida si se adauga ciocolata rupta in bucatele. Se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, se lasa sa se raceasca si se pun la frigider pentru o ora. Apoi se mixeaza pana se intaresc cremele.

Se toarna crema cu ciocolata alba peste blat, se aseaza un strat de biscuiti, iar apoi crema cu ciocolata cu lapte. Se tine la frigider.

Paine neagra impletita






Ingrediente:
500 gr faina neagra
1 plic drojdie uscata
250 ml apa calduta
3 linguri ulei de masline
sare

Se framanta aluatul, se lasa la dospit, dupa care se imparte in patru. Se iau cate doua bucati, se modeleaza cate o forma lunguiata si se impletesc. Se presara cu faina alba, se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc aproximativ 30 de minute.

joi, 19 noiembrie 2009

Patratele cu telemea





Ingrediente:

250 gr faina
250 gr telemea
200 gr unt
sare
2 oua
parmezan

Se amesteca faina cu telemeaua rasa, se adauga untul taiat cubulete si 1 ou si se framanta bine. Se mai adauga sare dupa gust. Se intinde apoi o foaie groasa de un deget, se decupeaza forme care se ung cu oul batut si se presara cu parmezan ras. Se coc aproximativ 30 de minute, pana cresc si se rumenesc frumos.

Supa de cartofi cu ciuperci





Ingrediente:
1 ceapa
2 fire ceapa verde
1 ardei rosu
1 morcov
4 cartofi
5 ciuperci champignon
sare, piper, boia
1 lingura sos de rosii

Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga ardeiul tocat, apoi morcovii taiati rondele. Se adauga apa si cartofii taiati cubulete si se condimenteaza. Se lasa la fiert, iar cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga ciupercile si ceapa verde tocata. Se adauga sosul de rosii si se mai condimenteaza daca este cazul. O supica rapida, usoara si delicioasa.

Paine dupa reteta lui Jamie






Dupa reteta de paine de baza a lui Jamie Oliver.

Ingrediente:
50 gr drojdie proaspata
30 gr miere
625 ml apa calduta
1 kg faina alba
30 gr sare

Se dizolva drojdia si mierea in jumatate din cantitatea de apa. Se amesteca faina cu sarea, se face o groapa mica in mijloc si se toarna amestecul de drojdie si miere. Se amesteca si se toarna si restul de apa. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se framanta din nou, se imparte in doua si se formeaza doua painici. Se aseaza in tava pe hartie de copt, se cresteaza si se pudreaza cu putina faina si gris. Se coace pana se rumeneste frumos. Va puteti da seama ca este facuta daca lovind usor fundul suna a gol.


Se scoate din cuptor, se stropeste cu putina apa, se acopera cu un prosop si se lasa pana cand se raceste. Eu am tinut-o in punga si s-a pastrat foarte bine.
Blog
home Blogs - BlogCatalog Blog Directory
LinkPro - Director Web
Gastronomie
Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro