miercuri, 25 martie 2009

Prajitura cu pere



Reteta de la Mami

Ingrediente:
2 borcane compot de pere
8 oua
4 linguri ulei
4 linguri apa
16 linguri faina
15 linguri zahar
1/2 praf de copt
2 linguri cacao
1 zahar vanilat
coaja de lamaie
1 budinca de ciocolata
350 ml lapte

Perele se aseaza in tava si se toarna peste ele zeama din compot, cat sa le acopere pe jumatate.
Cele 8 galbenusuri se amesteca bine cu 4 linguri de ulei, 6 linguri de zahar, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Cele 8 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar si 4 linguri de apa. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga 16 linguri de faina si 1/2 praf de copt.
Se imparte in doua, si intr-o jumatate se adauga cele 2 linguri de cacao. Se toarna compozitia alba peste pere, se niveleaza, iar apoi compozitia cu cacao.
Se introduce tava in cuptor si se coace aproximativ 25-30 de minute la 180C. Se scoate tava din cuptor, si se lasa vreo 5 minute sa se absoarba siropul de pere, iar apoi se intoarce prajitura pe o alta tava. Mie mi s-a parut putin cam umed blatul, asa ca am mai bagat prajitura intoarsa in cuptor pentru 10 minute.
Se prepara budinca si se toarna peste prajitura. Eu am avut budinca de ciocolata cu bucatele de portocala. Se lasa sa se raceasca, se taie patratele si se orneaza. Cu frisca cred ca ar fi bestiala, dar m-am abtinut :)
Oricum este foarte buna ... nu te mai poti opri din mancat :)

8 comentarii:

  1. Arata splendid prajiturica! Si pentru cat de harnicuta esti, te rog sa primesti un premiu simbolic din partea mea. Il gasesti la mine pe blog. Pupici si inca o data felicitari pentru un blog asa de frumos cu retete deosebite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos Marcela pentru aprecieri si pentru premiu !

    RăspundețiȘtergere
  3. ciao.arata nemaipomenit de bine prajitura ta!trebuie neaparat sa o fac si eu!mmm...ce pofta mi-ai facut! dar oare in loc de budinca nu ar merge sos de ciocolata?sau numai frisca? o sa le incerc pe toate si o sa-ti spun.bravo!!!!judy.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este foarte buna Judy ! Ti-o recomand cu incredere ;) Cred ca ar merge si fara budinca, cu sos de ciocolata sau frisca. Poti sa o incerci si cu alte fructe. Spor !

    RăspundețiȘtergere
  5. ciao ala. am facut aseara prajitura cu pere.a iesit foarte buna, poate perele au fost un pic tari(am gasit pere la cutie nu la borcan)dar a fost ok.mi-e pofta tare de tarta cu mac si fructe dar trebuie sa astept pachet din tara ca aici nu gasesc mac.o sa-ti scriu apoi cum a iesit.merçi de toate retetele bune ce le inpartasesti cu noi!spor la tot ce faci!by,by.judy.

    RăspundețiȘtergere
  6. Judy, ma bucur ca ti-a placut prajiturica ! Eu am folosit compot de pere home-made de la mama. Astept feedback si pentru tarta cu mac ;) Spor !

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna! Ma bucur ca mi-ai vizitat blog`ul. Am venit si eu acum la tine.. yamii am descoperit numai bunatati.Felicitari!!! Succes in continuare! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Mirela ! Bine ai venit si pe la mine :) Mult succes si tie si sa ai mult spor in bucatarie ;)

    RăspundețiȘtergere

Blog
home Blogs - BlogCatalog Blog Directory
LinkPro - Director Web
Gastronomie
Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro