luni, 21 decembrie 2009

Pastrav in crusta de malai








Ingrediente:
2 fileuri de pastrav
faina, malai
sare piper
Mamaliga:
1 cana malai
1 litru de apa
sare
Sos de marar si usturoi:
50 gr unt
2 linguri faina
200 ml lapte
4 catei de usturoi
marar tocat
sare, piper

Se spala fileurile si se sterg cu un prosop de hartie. Se taie in bucati de trei degete de late, se dau prin faina, prin ouale batute si apoi prin malai. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta.

Pentru mamaliga, se pune apa la fiert, se adauga malaiul, se sareaza dupa gust si se amesteca mereu pana se ingroasa.

Pentru sos, se caleste in unt ustoroiul tocat, se adauga faina, se amesteca bine. Se toarna treptat laptele, amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase. Se adauga mararul tocar, se condimenteaza.

Delicios !

Prajitura cu fulgi de ovaz





Reteta eva.ro

Ingrediente:
200 gr de fulgi de ovaz
150 gr de faina
100 gr de alune pisate
1 praf de copt
sare
200 gr de unt
8 linguri de zahar
2 oua
1 plic ness
1 lingurita de pudra de scortisoara.
Caramel:
4 linguri de zahar
o bucatica de unt
3-4 linguri de lapte.

Se amesteca fulgii de ovaz, faina, jumatate din alunele tocate, praful de copt, putina sare, pliculetul de ness si scortisoara. Se mixeaza untul moale cu zaharul, se adauga ouale, apoi amestecul de fulgi. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Se pune zaharul la topit, se adauga laptele si untul si se toarna caramelul peste aluatul din tava. Se presara restul de alune si se coace aproximativ 25 de minute la 180C.

Are o aroma minunata, dar este cam sfaramicioasa :(

Premii





Am primit aceste premii frumoase de la dragele mele:

Miha
Cami
Shari
Just me
Danna
Evelina
Vicky

Va multumesc din suflet ca v-ati gandit si la mine !
Va ofer premiile mai departe, cu mult drag, tuturor !

Va doresc multa sanatate si Sarbatori fericite !

luni, 14 decembrie 2009

Ceafa marinata






Ingrediente:
8 felii de ceafa fara os
3 linguri sos iute
3 linguri pasta de tomate
cimbru, rozmarin, salvie

Super simplu si rapid. Se amesteca sosul iute cu pasta de tomate si se adauga ierburile. Se ung bine feliile de carne si se lasa la rece pentru 2 ore. Se aseaza apoi in tava si se coc pentru aproximativ 40 de minute. Am servit cu cartofi spumica (piure cu lapte si unt) si mujdei de usturoi. A iesit super buna carnea, frageda si gustoasa ;)

Sosul asta iute este o minunatie ! Se poate folosi cam la orice: supe/ciorbe, sos pentru paste, pizza, carne. Ar trebui sa mai fac o tura ca este pe terminate :)

Rulada cu branza dulce







Blat:
5 oua
5 linguri zahar
6 linguri faina
1 lingurita esenta de rom
Umplutura:
1/2 borcan gem de caise
100 gr unt
350 gr branza dulce
zahar pudra dupa gust
1 lamaie mica

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de rom si faina. Se amesteca bine. Se toarna compozitia in tava, pe hartie de copt, se niveleaza si se coace blatul 15 minute. Se scoate din cuptor si se ruleaza intr-un prosop. Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza untul cu zaharul pudra, se adauga branza, coaja rasa si zeama de la lamaie si se amesteca bine. Se desface blatul, se unge cu un strat subtire de gem, apoi se intinde branza. Se ruleaza si se decoreaza. Se tine la rece.

sâmbătă, 12 decembrie 2009

Carnati cu cartofi la cuptor





Ingrediente:
4 carnati
8 cartofi
sare, piper, boia
marar
unt

Cartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, se curata, apoi se taie in doua. Se aseaza in tava, se condimenteaza si se aseaza cate o frunzulita de marar si un cubulet de unt. Se coc pana se rumenesc. Carnatii se cresteaza, se aseaza in tava si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.

Carnaciorii au fost cadou de mos :D Au fost comanda speciala din Ungaria, carnati de Gyula !
Cand am servit, am stropit cartofii cu sos tabasco, tot cadou de la mos :D Mare atentie ca este iute, iute ;)

Brownie cu biscuiti







Dupa o reteta cacaoweb.net

Ingediente:
170 gr unt topit
150 gr zahar
3 oua
85 gr faina
30 gr cacao
1 praf de copt
putina sare
1/2 pachet de biscuiti cu cacao

Se mixeaza ouale cu zaharul si sarea, se adauga untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se adauga biscuitii rupti in bucati mici si se toarna compozitia in tava de chec, peste hartie de copt. Se coace 30 de minute la 180C.

vineri, 11 decembrie 2009

Placinta cu ciuperci









Dupa o reteta Lily

Aluat:
500 gr faina
330 ml lapte
1 plic garant pentru aluaturi dospite
3 linguri ulei
sare
Umplutura:
2 cutii cu ciuperci
1 ceapa
1 ardei
sare, piper, boia
3 oua
marar
Topping:
1 ou
1 pahar de iaurt

Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
Intre timp se prepara umplutura. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul tocat, apoi ciupercile. Se condimenteaza si se adauga mararul tocat. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga ouale batute.
Se imparte aluatul in trei si se intind foi dreptunghiulare subtiri. Se aseaza umplutura pe jumatate si se acopera cu cealalta jumatate. Se aseaza in tava, pe hartie de copt, incretind un pic sa incapa toate trei. Turnam deasupra iaurtul amestecat cu ou si dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie patratele. Merge super bine cu iaurt ;)

Halva de gris








Dupa o reteta e-retete.ro

Ingrediente:
200 ml lapte
200 ml apa
150 gr zahar
50 gr unt
150 gr gris
1 lingurita scortisoara macinata
70 gr nuca tocata marunt

Se topeste untul intr-un vas, se adauga grisul, se amesteca si se prajeste la foc mediu.
Se adauga 3/4 din nuca, apoi laptele, apa, zaharul si scortisoara.
Se lasa la fiert pana compozitia devine usor nisipoasa si se desprinde de pe peretii vasului.
Se lasa la racit. Se unge o forma cu putin unt, se presara restul de nuca, apoi se pune compozitia de gris si se niveleaza. Se lasa la rece apoi se rastoarna pe o farfurie. Pentru servire, taiti felii si pudrati cu zahar.