luni, 31 august 2009

Cadou culinar pentru voi, din Elvetia

Hello ! I'm back ! Din pacate gata cu concediul :( A fost tare frumos si bine.
M-am intors cu un cadou pentru voi, ia priviti mai jos :)

Un platou cu branzeturi si mezeluri




Cartofi pai si salata cu branza si carnacior

Crema caramel


Ciocolata lor delicioasa

De prin vitrine




La piata




Piept de pui cu salata


Rosti (preparat traditional - cartofi razaliti rumeniti in tigaie) cu carnacior


Iar de prin vitrine





















Cupa de inghetata "Baileys"


Gulas



Rosti mexican


Rosti cu diferite tipuri de carnita


O combinatie de paste cu branza, bacon, cartofi, mere si paine cu usturoi


Portie suplimentara de paine cu usturoi


Supa cu carnacior


Cafeaua cu lapte din fiecare zi


Cheese fondue





Am multe de povestit si poze de aratat. Sper sa am timp saptamana asta sa va prezint cate ceva despre aceasta tara minunata.

marți, 11 august 2009

In concediu

Am plecat in concediu !!! Ma intorc pe la sfarsitul lunii ! O luna August frumoasa va doresc !

vineri, 7 august 2009

Premiu de la Craita


Am primit de la Craita un premiu super. Multumesc foarte frumos !
Eu il ofer cu mult drag Laurei Laurentiu, Miha, Flori, Iulia si Sandytza.

marți, 4 august 2009

Barbusa cu prune






Reteta din suplimentul Practic "Prajituri traditionale romanesti"

Ingrediente:
300 gr faina
200 gr unt
6 oua
250 gr zahar
50 ml smantana
scortisoara
1 kg prune

Se framanta un aluat din faina, unt, 3 galbenusuri si 100 gr zahar. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se spala prunele, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara. Se amesteca smantana cu cele trei galbenusuri ramase. Cele 6 albusuri se bat spuma cu 150 gr zahar si se adauga compozitia cu smantana.
Se intinde aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, ridicand marginile. Se aseaza prunele si se toarna peste compozitia cu smantana. Se coace aprox 40 de minute.

A iesit foarte buna, numa se topeste in gura :)