vineri, 31 iulie 2009

Rulada cu budinca si nectarine








Ingrediente:
4 oua
5 linguri de zahar
2 linguri ulei
2 linguri lapte
3 linguri faina
3 linguri pesmet fin
1/2 praf de copt
1 budinca ciocolata cu bucatele de migdale
2 nectarine

Se bat albusurile spuma cu trei linguri de zahar. Galbenusurile se mizeaza cu 2 linguri de zahar, uleiul si laptele si se adauga la albusuri. Se amesteca usor apoi se adauga faina, pesmetul si praful de copt. Am pus pesmet pentru ca n-am mai avut faina in casa :) Merge si doar cu faina, desi puteti sa incercati si cu pesmet ca a iesit bun.

Se toarna compozitia in tava. Eu am pus hartie de copt umezita sub blat. Se coace aprox 15 minute. Cand e gata se rastoarna pe un prosop si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara budinca. Daca vreti puteti sa adaugati si putina frisca dupa ce se racescte. Eu am lasat-o asa simpla. Se taie nectarinele feliute.

Se desface blatul, se unge cu budinca, se aseaza feliile de nectarine si se ruleaza. Eu am invelit rulata in folie de plastic si am lasat-o o jumatate de ora la congelator. Apoi am scos-o, am ornat-o si am gustat-o :) La cat de simplu de facut este a iesit foarte buna :) Iara o reteta buna de facut seara dupa servici.

Din restul de budinca ramasa, am aranjat un pahar cu straturi de budinca si nectarine ;)

Ficatei cu orez si mazare




Ingrediente:
600 gr ficatei
2 cepe
2 ardei
1 lingura pasta de tomate
2 cuburi Knorr smantana si patrunjel
piper, boia
125 gr orez
1 cutie mazare

Se caleste ceapa, se adauga ardeii, apoi ficateii. Se adauga putina apa, iar cand ficateii sunt facuti se adauga pasta de tomate si condimentele.
Orezul se fierbe, se scurge, se amesteca cu mazarea (a mea era gata fiarta) si se adauga sare. Eu am avut orez la punguta integral de la Uncle Bens.
Cine doreste poate sa amesteca ficateii cu orezul. Eu asta am facut dupa ce am servit o portie.

Paste la cuptor cu legume




Ingrediente:
400 gr paste din porumb fierte
350 gr salam de vara
1 ceapa
1 ardei
1 dovlecel
5 ciuperci champignon
1/2 morcov
delikat, busuioc
2 linguri faina
5 linguri smantana
1/2 capatana de usturoi
2 cuburi Knorr de ciuperci

Se prajeste salamul, se adauga ceapa si ardeii tocati, morcovul taiat felii subtiri, dovlecelul cubulete, apoi ciupercile si se condimenteaza.

Se amesteca faina cu smantana, se adauga putina apa calda si se fierbe adaugand apa daca se ingroasa prea tare. Se adauga cuburile de ciuperci, iar dupa ce se ia de pe foc usturoiul dat prin presa.

Intr-o tava se aseaza un strat de paste, se toarna peste o parte din sos apoi se aseaza jumatate din legume, iar un strat de paste, sos si legume, iar deaspra iar putin sos. Se pune la cuptor pentru jumatate de ora.

joi, 30 iulie 2009

Salata de legume coapte






Ingrediente:
2 vinete
3 ardei
3 rosii
150 gr branza sarata cremoasa (gen feta)
5 catei de usturoi
ulei de masline
sare, piper

Se taie vinetele rondele, se sareaza si se lasa deoparte. Ardeii se taie fasii, se aseaza in tava si se coc pana se inmoaie. Cand ardeii sunt gata, se lasa sa se raceasca putin si se da jos pielita. Vinetele se scurg de apa si se sterg, se stropesc cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza si se pun la copt. La fel si rosiile, stropite cu ulei de masline si condimentate. Dupa ce sunt gata se pun toate intr-un bol, se adauga bucatele de branza si se amesteca pana branza devine ca o pasta. Se adauga usturoiul dat prin presa. Se serveste pe felii de paine.

Nu asta era rezultatul pe care il asteptam, credeam ca branza o sa ramana bucatele, dar era prea moale. Dar a iesit super bun asa ! Foarte fain gustul ;)

Briose cu nectarine, gem si nuci





Ingrediente:
3 oua
5 linguri zahar
5 linguri ulei
5 linguri lapte
10 linguri faina
1 praf de copt
1 nectarina
gem de caise
nuci

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele, apoi faina si praful de copt. Se toarna compozitia in forme, se aseaza deasupra bucatele de nectarina. Se coc 20 de minute. Dupa ce se racesc, se scot din forma, se taie pe jumatate, se ung cu gem de caise si se presara nuci. Se lipesc si se pudreaza cu zahar. O reteta simpla si super rapida, in 30 de minute sunt gata !

Ghiveci de legume cu galusti




Ingrediente:
1 ceapa
2 ardei (rosu/galben)
1 dovlecel
1 vanata
1 rosie
1 lingura pasta de tomate
delikat, piper, boia
1 ou
2 linguri de faina

Se toaca ceapa si ardeii si se calesc. Se adauga dovlecelul si vanata taiate cubulete, rosia cubulete, putina apa, apoi pasta de tomate si condimentele. Se freaca oul cu faina si cu o lingurita se pune din compozitie in tigaie. Dupa ce galustii sunt facuti, se amesteca bine. O mancare rapida si usoara.

Premii de la Elisa si Nana



Elisa mi-a oferit doua premii frumoase. Multumesc frumos Elisa ! Premiile trebuie oferite la 12 prieteni, inclusiv celui care ti le-a oferit. So, poftiti la premii:

Elisa
Amyarabella
Alison
Antzu
Nanita
Steffy
Diviana
Mihaela
Ama
Bucatar Maniac
Federica
Sabina

Aceleasi premii le-am primit si de la Nana, careia ii multumesc ca s-a gandit si la mine !

miercuri, 29 iulie 2009

Supa de dovlecel


Ingrediente:
2 bucati spate pui (adica ce a mai ramas dupa ce l-am ciopartit de membre si piept)
1 dovlecel
1 morcov
1 rosie
1 ceapa
1 ardei
condiment "Secretul gustului" de gaina
patrunjel verde

Se fierb bucatile de pui in apa cu condiment. Separat se caleste putin ceapa si ardeiul, se adauga morcovul taiat rondele si dovlecelul taiat cubulete. Se strecoara supa de pui si se toarna peste legume. Se adauga si rosia decojita si taiata cubulete. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele. Se mai adauga condimente daca este nevoie. Eu n-am mai pus altceva deoarece avea un gut foarte bun si asa. La sfarsit se adauga patrunjelul verde tocat.

Galusti cu prune



Ingrediente:
1 kg cartofi fierti
1 ou
150 gr faina
150 gr gris
nucsoara
12-13 prune
pesmet, zahar, scortisoara

Se fierb cartofii, se piseaza si se amesteca bine cu faina, grisul, oul, 2 linguri de zahar si nucsoara. Se framanta bine si se mai adauga faina daca este necesar. Se intinde apoi aluatul obtinut, se ruleaza si se portioneaza. Prunele se taie pe jumatate, se scoate samburele si se pune in mijloc o lingurita de zahar. Se imbraca fiecare pruna in aluat si se fierb galustii obtinuti in apa pusa la fiert. Sunt gata cand se ridica la suprafata, aprox 15 minute.

Se dau galustii prin pesmet rumenit in tigaie si se presara deasupra zahar si scortisoara. Mie mi-au iesit 13 bucati.

marți, 28 iulie 2009

"Chiftelute" de dovlecel la tava





Ingrediente:
2 dovlecei
5 catei de usturoi
delikat, piper, boia
150 gr branza sarata
1 ou
5 felii de paine
pesmet

Se toaca marunt usturoiul si se caleste in putin ulei. Se adauga dovleceii dati pe razatoare, condimentele si calesc vreo 10 minute. Se lasa sa sa raceasca, apoi se adauga oul, branza rasa, feliile de paine inmuiate si scurse. Se amesteca bine si se mai adauga pesmet pana se obtine o compozitie din care se pot modela chiftelute. Se mai adauga condimente dupa gust (la mine nu a mai fost nevoie ca era foarte sarata branza).

Acuma, cine nu are atata rabdare (ca mine de altfel in acel moment) poate turna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu pesmet. Daca aveti rabdare, formati chiftelutele si le asezati in tava pe hartie de copt. Se coc aprox 30 de minute. Am servit cu cartofi pai si sos se smantana cu usturoi si marar. Foarte bun !

Fursecuri cu gem





Ingrediente:
350 gr faina
200 gr unt
150 gr zahar
1 ou
2 linguri cacao
gem

Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga oul, apoi faina. Se imparte in doua si intr-o jumatate se adauga cacaoa. Se framanta bine, se invelesc in folie de plastic si se lasa pentru 30 de minute la frigider. Se intind apoi doua foi si se decupeaza formele. Se coc 15 minute, se lasa sa se racesca si apoi se ung cu gem si se lipesc.

Premiu de la Carmen

Carmen, multumesc frumos pentru premiu !
Il ofer cu mult drag urmatorilor:
Lacrima
Laura Leckereien
Lily Musat
Claudia-Maria
Cristina K

luni, 27 iulie 2009

Festivalul Clatitelor de la Moneasa

Am fost sambata la Moneasa la Festivalul Clatitelor. N-am mai fost niciodata si ma asteptam sa gasesc o statiune comunista, dar am fost placut impresionata de ce am gasit pe acolo. Statiunea este renovata si curata, exista un mini strand foarte frumos amenajat, un lac pe care poti sa te plimbi cu barca sau cu hidrobiciclete, loc de joaca pentru copii, camping si sa nu uitam de traseele pe care poti sa le faci. Mai multe informatii pe www.statiuneamoneasa.ro . Ne-am hotarat ca o sa revenim neaparat pentru mai multe zile.

Asa cum v-am promis ... vin si pozele:

Clatitele:









Alte mancaruri:










Tot felul de lucrusoare de cumparat:




Prin statiune:






Si putina natura: