marți, 30 iunie 2009

Tortellini cu legume







Ingrediente:
250 gr tortellini cu ciuperci
250 gr tortellini cu prosciutto
2 cepe
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 dovlecel
2 rosii
5 ciuperci champignon
sare, piper, boia
busuioc
1 cub Knorr de ciuperci
patrunjel verde
ulei de masline

Se fierb tortellini dupa indicatiile de pe ambalaj si se lasa la scurs. Se taie ceapa si ardeii in bucati mai mari si se calesc in ulei de masline. Se adauga ciupercile feliate, apoi dovlecelul cubulete. Se lasa sa se caleasca, amestecand des. Se adauga rosiile tocate si se condimenteaza. Se toarna tortellinii peste si se amesteca bine. Se serveste presarat cu patrunjel verde tocat si putin ulei de masline.

Premii de la culinario.ro



Am castigat pe culinario.ro o tigaie profesionala uriasa, diametru 32 cm :) Si am primit si o surpriza ... un pahar de frappe si o felicitare. N-a fost un concurs propriu zis, tot ce a trebuit sa fac a fost sa postez 50 de retete cu poza pana la 15 iunie. Primii zece utilizatori care indeplineau conditia erau castigatori ... si am fost si eu printre ei. Multumesc mult Cooly ! Super tare tigaia !

luni, 29 iunie 2009

Cheesecake in trei culori






Dupa o reteta din "Ioana, secretele bucatariei"

Aluat:

200 gr faina
100 gr unt
50 gr zahar
1 ou
Umplutura:
500 gr branza dulce
500 gr mascarpone
100 ml lapte
5 oua
100 gr ciocolata
200 gr zahar
2 zahar vanilat
100 gr amidon
4 linguri gem de capsuni

Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se amesteca branza de vaci cu mascarpone, 100 gr zahar, amidonul, galbenusurile si albusurile batute spuma cu 100 gr zahar si zaharul vanilat. Se imparte compozitia in trei. O parte se amesteca cu gemul de capsuni (puteti folosi piure de fructe), iar o alta parte cu ciocolata topita in lapte. Se intinde aluatul intr-o forma de 26 cu peretii detasabili, si pe margini pana sus. Se toarna compozitia cu caspuni, apoi cea simpla, apoi cea cu ciocolata. Se coace o ora la 180C. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Am ornat cu frisca si rulouri de napolitana.


Vad ca ordinea straturilor nu s-a pastrat ... compozitia cu cioco s-a dat la fund ca era mai lichida :)
Oricum arata bine si asa si gustul este foarte bun.

Pui la cuptor cu legume








Ingrediente:
2 pulpe si 1 piept de pui
5 cartofi noi
2 cepe
5 catei de usturoi
1 ardei rosu
1 ardei verde
6 rosii cherry galbene
sare, piper, boia, rozmarin

Se ung pulpele si pieptul de pui taiat in doua cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper, boia. Se prajesc putin in tigaie, dupa care se scot si se caleste ceapa taiata rondele si usturoiul. Se adauga ardeii taiati felii si apoi cartofii. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si rozmarin. Se lasa vreo 5 minute la prajit, dupa care se aseaza toate in tava, adaugand si rosiile. Se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute. Am servit cu mujdei.

vineri, 26 iunie 2009

Poze noi cu Pufi

Dupa Nova Rock am tras o tura pana la ai mei ... unde l-am intalnit din nou pe Pufi :)

Un grasan rasfatat si tare jucaus. Nu va luati dupa privirea lui inocenta ... in realitate este un mare smecher :)











joi, 25 iunie 2009

Am fost la Nova Rock !


Primul meu festival de gen :) O experienta "interesanta" care trebuie neaparat repetata !

Locatia: Nickelsdorf/Austria, chiar la granita cu Ungaria.

Pret: 118E, loc de camping inclus

Organizare: doua scene (Red & Blue) pe care se canta simultan cam 12 ore, de dupa amiaza pana noaptea.

Deplasare: cu trenul. La dus, TM(acasa)-Nickelsdorf(festival) cam 15 ore :( Legaturi proaste si intarziere mare.

Vineri:


Am ajuns cam rupti, dar am bagat niste papa si niste beri si am fost ca noi :)
N-am facut prea multe poze ... si alea de seara nu prea mi-au iesit :(

Drumul spre scena



O mica parte din zona de corturi


La blue stage, in asteptarea Disturbed



Si in sfarsit Disturbed ... noi asezati in primul rand de la gardul 2



Nu sunt efecte speciale, este doar praful ce s-a ridicat cand a inceput tropaiala ... Am iesit negrii de acolo, cu noroi in nas :)


Multimea din spatele nostru


Dupa Disturbed a urmat Mastodon, Slipknot si Metallica. Spre rusinea mea ... nu prea am stat la Metallica :( Era foarte frig si a inceput si o ploaie torentiala, asa ca am fost nevoiti sa ne retragem.
Pacat ... au cantat doua ore jumate ... dar i-am auzit din cort :)

Sambata:

A plouat pana seara. Asa aratau aleile:



Si unii mai nebuni :)


A fost o zi mai slabuta, am vazut All that remains, Monster Magnet si Placebo.

Duminica:

Zi cu soare in care ne-am bronzat ca lumea ... mai ales la coada la bancomat (am stat doua ore jumate)

Am vazut Seven Dust, Static X, Trivium, Dimmu Borgir si Machine Head

Static X:



Dimmu Borgir - un show excelent



Per ansamblu a fost foarte ok, exceptand vremea proasta.

Mancarea a fost excelenta. Am papat mancare chinezeasca (taitei de orez cu legume si piept de pui).
Costite cu cartofi si sos ... delicioase. Langosi cu usturoi, smantana si cascaval. Donuts cu sos de ciocolata. Hamburger cu cartofi pai. Un hotdog excelent cu ketchup, mustar, maioneza, un fel de jumari faramitati si castraveti murati. Si multa bere ... la 1 euro doza in afara scenelor / 4 euro paharul la scene.

Si ar mai fi multe de povestit ... :)

Premii


Am primit din nou premii ! De data asta de la Ana.Araki, Miha si Claudia-Maria. Va multumesc mult fetelor !

marți, 16 iunie 2009

Parfe de capsuni



Cu resturile de frisca ramase de la semlor am realizat un parfe. Frisca alba am amestecat-o cu gem de capsuni. Intr-o caserola am asezat hartie de copt pe care am udat-o in prealabil ca sa pot sa o aranjez ca lumea. Am turnat 3/4 din frisca cu capsuni, peste ea am asezat pe mijloc restul de frisca cu ness si cacao, pe laterale gem de capsuni, iar peste, restul de frisca cu capsuni. Am dat la congelator. Dupa ce este inghetata, se scoate cu hartia de copt din caserola si se taie felii.

Semlor (gogosele cu gem de capsuni si frisca)




Dupa o reteta http://meddi-meddi.blogspot.com

Aluat:
200 gr faina
1 ceasca lapte (aprox 100 ml)
1 plic garant pentru aluaturi dospite
50 gr unt
1 lingura zahar
Umplutura:
gem de capsuni
150 ml frisca lichida
1 plic ness
1 lingura cacao
1 lingura zahar pudra

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Puteti pune si un ou in aluat, in reteta originala era, dar eu am uitat sa cumpar :) Se imparte apoi aluatul in opt bucati carora li se da o forma rotunda. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se ung cu ou batut (eu cu ulei). Se coc 10-15 minute pana se rumenesc. Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, iar apoi se taie cate un capacel si se scoate miezul. Se umplu cu gem de capsuni.
Se bate frisca lichida si se imparte in doua. O jumatate se amesteca cu plicul de ness, cacaoa si zaharul pudra. Se orneaza gogosile cu frisca alba/neagra. Capacelele se decupeaza cu o forma mica de fursecuri si se pudreaza cu zahar/cacao si se aseaza peste gogosi.